Авторитетът на ДАНС е подложен нечувана атака. От няколко месеца всеки

...
Авторитетът на ДАНС е подложен нечувана атака. От няколко месеца всеки
Коментари Харесай

Крум Зарков: Авторитетът на ДАНС е подложен на нечувана атака

Авторитетът на ДАНС е подложен нечувана офанзива. От няколко месеца всеки ден се афишира по какъв начин службата е пробита. Политиците се сърдят, че организацията си е свършила работата.

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков.

Той разясни, че ДАНС има няколко функционалности, една от тях е осведомителна. Те сертифицират какво се случва и дават информация на тези, които взимат решение. По думите му ДАНС не са отговорни, че са дали информация за осъществени непозволени дейности от страна на заместник-министър. Виновни са тези, които и изнесоха обществено тази информация и анулираха машинния избор, добави Зарков.

По отношение на пожеланата оставка на шефа на ДАНС от страна на премиера Николай Денков, той съобщи, че настояването е безпричинно. Пламен Тончев не е оронил престижа на организацията, безапелационен бе Зарков.

Според него е наложително ИК да не бъде променян безумно. Непрекъснатите промени изтезаха хората, добави той. Зарков акцентира, че организацията на локалните избори не е била добра. Отговорност носят ЦИК и Министерски съвет, които би трябвало да работят в съгласуваност. Странно е Министерски съвет да трансферира отговорността към ЦИК, посочи Зарков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР